Tuesday, September 24, 2019 - 09:39

S ciljem suzbijanja kaznenih djela vezanih za proizvodnju, preradu, prodaju i stavljanje u promet opojnih droga policijski službenici PU Ljubuški su zaveli operativno taktičku akciju „OPIJAT“ . Sukladno sačinjenom planu od strane policijskih službenika poduzeto je niz taktičko operativnih mjera i radnji.

Poduzimajući mjere i radnje u sklopu zavedene akcije „OPIJAT  VI“  policijski službenici su dana  19.09.2019. godine u večernjim satima u mjestu Humac  zatekli parkirano vozilo marke Mercedes Benz, BiH registarskih oznaka, u kojem su se nalazile 3 muške osobe.  Kod osobe L.V.(1999.) su pronađena dva smotuljka u kojima se nalazila suha zelena biljna materija koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa "Marihuana", a koju je isti dobrovoljno predao policijskim službenicima.

Dana 20.09.2019.godine u večernjim satima policijski službenici  PU Ljubuški  su poduzimajući mjere i radnje u sklopu zavedene akcije „OPIJAT  VII „ u mjestu Crnopod  zaustavili osobno motorno vozilo marke VW Golf,  BiH registarskih oznaka u kojem su se nalazile dvije muške osobe, te kojom prilikom je kod suvozača N.V.(1965.) pronađena  PVC vrećica u kojoj se nalazila manja količina suhe zelene biljne materije koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa „Marihuana“, a koju je isti dobrovoljno predao policijskim službenicima, te uz potvrdu o privremenom izuzimanju  predmeta je i izuzeta.

Dana 21.09.2019. godine u večernjim satima policijski službenici  su poduzimajući mjere i radnje u sklopu zavedene akcije „OPIJAT  VIII“ u užem dijelu grada zatekli parkirano vozilo Mercedes Benz, BiH registarskih oznaka u kojem se nalazilo više osoba, te prilikom vizualnog pregleda  vozila osoba I.M. (1984.) je odbacio bijeli smotuljak za koje postoji sumnja da se u istom nalazi opojna droga tipa „Kokain“. Policijski službenici su izvršili očevidne radnje, kojom prilikom je navedeni smotuljak izuzet te pohranjen u službene prostorije PU Ljubuški, nakon čega će biti poslan na potrebna vještačenja.  

Gore navedene osobe  su lišene slobode, nad istima je zavedena kriminalistička obrada, a nakon završetka iste osobe su puštene.  

O svim poduzetim mjerama i radnjama blagovremeno je izvješćivano Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu, a po kompletiranju predmeta protiv gore navedenih  bit će upućeno odgovarajuće izvješće o počinjenom KD.

 

UPRAVA POLICIJE