Friday, March 4, 2022 - 11:15

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški rasvijetlili su kazneno djelo Razbojništvo koje je izvršeno dana 25.02.2022.godine u mjestu Teskera,Ljubuški.

Navedeno kazneno djelo je izvršeno tako da je NN počinitelj istrgnuo 75-godišnjaku torbicu ispred obiteljske kuće, u kojoj se  nalazio novac i osobni dokumenti.

Operativnim radom istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški u suradnji s MUP Kantona Sarajevo i PP Vogošća došli su do saznanja da je mogući počinitelj opisanog kaznenog djela A.O.(24) iz Vogošće. Obavljenim razgovorom s A.O. u prostorijama PP Vogošća utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je isti počinio kazneno djelo Razbojništvo, te je lišen slobode i sproveden u službene prostorije PU Ljubuški,  gdje je nad istim  zavedena kriminalistička obrada. Izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je A.O. počinio kazneno djelo Razbojništvo, te je isti policijskim  službenicima Odsjeka kriminalističkih policije  pokazao gdje je odbacio torbicu, koja je i pronađena,  te je izvršen  očevid na mjestu pronalaska.

Nakon kompletiranja predmeta policijski službenici PU Ljubuški će protiv počinitelja podnijeti Županijskom tužiteljstvu u Širokom Brijegu odgovarajuće izvješće o počinjenom kaznenom djelu Razbojništvo  iz čl. 289. KZ FBIH.

Uprava policije