Wednesday, September 8, 2021 - 10:19

Provodeći pojačane mjere i radnje s ciljem suzbijanja zloporaba opojnih droga, policijski službenici PU Široki Brijeg rasvijetlili su kazneno djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz čl. 239. Kaznenog zakona F BiH

Naime, dana 07.09.2021. godine oko 21:30 sati, u mjestu Visoka Glavica, policijski službenici PU Široki Brijeg zaustavili su i kontrolirali putničko motorno vozilo marke „VW Golf“, BH registarskih oznaka, kojim je upravljao J. P. (42) iz Gruda.

Tom prilikom, na postavljeno pitanje posjeduje li zabranjene supstance, J. P. (42) je potvrdno odgovorio rekavši da posjeduje određenu količinu opojne droge kokain.

J. P. (42) je pozvan u službene prostorije PU Široki Brijeg gdje su od njega, uz izdanu Potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta, privremeno oduzeta dvije PVC vrećice u kojima se nalazi praškasta tvar koja asocira na opojnu drogu kokain, te će navedena tvar biti poslana na vještačenje.

Nad J. P. (42) izvršena je kriminalistička obrada te je isti ispitan u svojstvu osumnjičenika na okolnosti postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz čl. 239. Kaznenog zakona F BiH a o svemu je izvješten dežurni županijski tužitelj.

Nakon kompletiranja predmeta PU Široki Brijeg podnijet će Županijskom tužiteljstvu odgovarajuće Izviješće.

                                                                                  

UPRAVA POLICIJE