Friday, December 6, 2019 - 15:31

Dana 05.12.2019. godine u 16.20 sati PU Ljubuški je zaprimila prijavu da je u mjestu Vašarovići došlo do narušavanja javnog reda i mira tučnjavom, te upotrebe vatrenog oružja.

Odmah po zaprimljenoj prijavi su upućeni policijski službenici koji su dolaskom na mjesto događaja utvrdili da je došlo do fizičkog sukoba između osoba LJ.L. (1990.) i J.L. (1984.), te J.P. (1996.) iz Ljubuškog, kojom prilikom je J.P. zadobio tjelesne povrede. Istom je  ukazana liječnička pomoć u Domu zdravlja Ljubuški, nakon čega je kolima Hitne pomoći Doma zdravlja Ljubuški prevezen u SKB Mostar na daljnje ukazivanje liječničke pomoći. 

Policijski službenici su na mjestu događaja zatekli motorno vozilo marke VW Golf sa oštećenjima od vatrenog oružja, a kojim je tom prilikom upravljao imenovani J.P.

Očevid su obavili policijski službenici PU Ljubuški uz nazočnost dežurnog tužitelja Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu, kojom prilikom je gore navedeno motorno vozilo marke VW Golf izuzeto, te smješteno u sabirni centar za vozila MUP-a ŽZH  radi obavljanja potrebnih vještačenja.

Operativnim radom na terenu policijski službenici PU Ljubuški su pronašli gore imenovanog J.L. koji je lišen slobode, te nad istim je zavedena kriminalistička obrada,  dok se osoba LJ.L. intezivno traga.

Policijski službenici poduzimaju sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti po nalogu dežurnog županijskog tužitelja, te će po kompletiranju predmeta uputiti odgovarajuće izvješće Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu.

 

UPRAVA POLICIJE