Monday, November 11, 2019 - 14:00

Sukladno planu Županijske akcije pod nazivom "Migrant" u cilju suzbijanja trgovine ljudima i ilegalnih migracija na području ŽZH, Sektor uniformirane policije je zaveo pojačanu akciju kontrole putnih pravaca na području Grada Ljubuškog za koje postoje operativna saznanja da se koriste kao rute za krijumčarenje migranata.

Temeljem plana rada broj: 02-2-2-1073/19, dana 08/09.11.2019. godine u vremenu od 20.00 do 04.00 sata policijski službenici Sektora uniformirane policije MUP-a ŽZH i PU Ljubuški su na području Grada Ljubuškog proveli pojačanu kontrolu ilegalnog boravka i kretanja migranata na način da su postavili devet (9) kontrolnih točaka na području Grada Ljubuškog sa osamnaest (18) policijskih službenika MUP-a ŽZH kojom prilikom su zatekli trideset jednog (31) migranta, a za koje se provjerom utvrdilo da su državljani Sirije, Iraka i Irana.

Tijekom akcije policijski službenici Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ŽZH su dana 08.11.2019. godine u 21.10 sati neposredno uz granični prijelaz Crveni Grm (cca 100m), Grad Ljubuški, zaustavili vozilo marke „WV Sharan” BiH registarskih oznaka, s kojim je upravljao  I.R. (1956.) iz mjesta Radišići, Grad Ljubuški, a koji je u vozilu prevozio osam (8) migranata za koje se provjerom utvrdilo da su državljani Irana. Navedene osobe su sprovedene u PU Ljubuški gdje su izvršene određene provjere, a o svemu je izvješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH koji se izjasnio da nema elemenata kaznenog djela, nakon čega su navedeni migranti upućeni u Imigracijski centar za azilante.

Uprava policije MUP-a ŽZH će i dalje nastaviti s planiranim aktivnostima u cilju sprječavanja krijumčarenja osoba u suradnji s graničnom policijom, a sukladno potpisanom sporazumu.

 

UPRAVA POLICIJE