Friday, November 29, 2019 - 14:14

Sukladno planu Županijske akcije pod nazivom "Migrant" u cilju suzbijanja trgovine ljudima i ilegalnih migracija na području ŽZH, dana 27.11.2019. godine u vremenu od 17.00 do 01.00 sata je provedena pojačana akcija kontrole putnih pravaca na području Ljubuškog s ciljem pronalaženja ilegalnih migranata i otkrivanja osoba koje vrše prijevoz istih, otkrivanje kriminalnih organizacija koje vrše kaznena djela u vezi s krijumčarenjem migranata i otkrivanje članova kriminalnih organizacija.

Tijekom akcije policijski službenici Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ŽZH su u 21.40 sati u mjestu Crveni Grm zatekli jednog migranta, državljanin Iraka, koji je sproveden u PU Ljubuški, te nakon određenih provjera upućen u Imigracijski centar za azilante.

U 21.55 sati PU Ljubuški je zaprimila prijavu da se kroz mjesto Grab kreće vozilo marke „Mercedes 190”, RH registarskih oznaka, te da se u istom nalazi više osoba i da je moguće da se radi o migrantima. Nakon zaprimljene prijave policijski službenici su u mjestu Grab zaustavili navedeno vozilo u kojem je zatečen vozač I.B. (1983.) iz mjesta Posušje, a nakon kratkog vremena policijskim službenicima na navedenoj lokaciji pristupaju četiri migranta. Gore navedene osobe su sprovedene u PU Ljubuški, te saslušani na navedene okolnosti, a o svemu je izvješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH. Nakon određenih provjera navedeni migranti su upućeni u Imigracijski centar za azilante.

Također, tijekom navedene akcije policijski službenici Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ŽZH su prilikom kontrole prometa u mjestu Mostarska Vrata zaustavili osobno motorno vozilo marke „Opel”, BiH registarskih oznaka kojim je upravljao A.M. (1995.) iz Ljubuškog, te kojom prilikom je kod istog pronađena PVC prozirna vrećica u kojoj se nalazila manja količina zelene biljne materije koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa „Marihuana”, nakon čega je imenovani A.M. lišen slobode, te nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

O svemu navedenom je izvješteno Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu, a po kompletiranju predmeta protiv gore navedenog  bit će upućeno odgovarajuće izvješće o počinjenom KD.

Uprava policije MUP-a ŽZH će i dalje nastaviti s planiranim aktivnostima u cilju sprječavanja krijumčarenja ljudi.

 

UPRAVA POLICIJE