Wednesday, November 8, 2023 - 13:19

Radeći na suzbijanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i po prethodno dostavljenim informacijama od strane Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH, policijski službenici PU Široki Brijeg su dana 08.11.2023. godine, u 00.40 sati, u mjestu Knešpolje u Širokom Brijegu, prilikom pokušaja kontroliranja osobnog motornog vozila marke „Škoda”, norveških registarskih oznaka, uočili da vozač navedenog vozila kroz prozor vozačevih vrata izbacuje dvije PVC vrećice u kojima se nalazi materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dok je prilikom zaustavljanja vozila vozač odbacio mobilni telefon.

Po zaustavljanju vozila policijski službenici PU Široki Brijeg su utvrdili da je vozilom upravljao D.M rođen 1973. godine iz Ljubuškog, a na mjestu događaja su izvršili očevidne radnje te prikupili odbačene predmete.

D.M. je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238 KZ F BiH, a po kompletiranju predmeta protiv istog će biti upućeno izvješće o počinjenom gore navedenom kaznenom djelu Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu.

 

UPRAVA POLICIJE MUP-a ŽZH