Monday, August 27, 2018 - 14:49

Radeći na suzbijanju kaznenih djla "krijumičarenja ljudi" iz čl.189 KZ BiH, policijski službenici PU Ljubuški u dane vikenda u dva navrata na južnom području općine Ljubuški zatekli jedanaest migranata.

Policijski službenici PU Ljubuški su postupajući po zavedenoj operativnoj akcije "Migrant" koja se provodi na području ŽZH zavedena od strane Uprave policije, MUP-a ŽZH, dana 24 i 26. 08.2018. godine pronašli jedanast državljana Islamske Republike Iran, koji su na ovo područje prevezeni taxi vozilima iz Mostara. Većina stranih državljana nije imala potvrdu o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil te su predati Službi za poslove sa strancima BiH, Terenskom uredu Ljubuški na daljnje postupanje.

Nad vozačima taxi vozila provedena je kriminalistička obrada o čemu je izvješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, a tužiteljstvu će biti dostavljeno odgovarajuće izvješće.

Također, dana 24.08.2018. godine u cilju borbe protiv krijumičarenja ljudi na području Ljubuškog izvršen je pretraga obiteljske kuće i drugih prostorija od strane policijskih službenika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uz asistenciju policijskih službenika, Uprave policije, MUP-a ŽZH kom prilikom je pet osoba lišeno slobode od čega su četiri državljanina Kosova i jeda s područja općine Ljubuški.

UPRAVA POLICIJE