Saturday, December 24, 2016 - 18:46

Danas u 11.12 sati telefonski smo zaprimili prijavu da je Prodajnom centru Namex, koji se nalazi u mjestu Trn, postavljena eksplozivna naprava.
Odmah po zaprimljenoj prijavi policijski službenici su naredili evakuaciju objekta, koja je izvršena bez većih problema, nakon čega je mjesto događaja osigurano do dolaska ekipe za protueksplozivnu zaštitu.
Za to vrijeme promet je preusmjeravan s magistralne ceste M6.1, uz koju se nalazi prodajni objekt Namex, na obližnje ceste.
Protueksplozivni pregled objekta izvršili su policijski službenici MUP-a Županije Zapadnohercegovačke i MUP-a Hercegovačko-neretvanske Županije, kojima zahvaljujemo na pruženoj ispomoći.
Izvršenim pregledom objekta utvrđeno je da se u istome ne nalazi postavljena ekplozivna naprava, odnosno utvrđeno je da je dojava bila lažna.
Policijski službenici poduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja identiteta osobe koja je počinila kazneno djelo tako što je lažno prijavila da je u prodajnom centru Namex postavljena ekplozivna naprava.
U poslijepodnevnim satima, nakon završetka pregleda objekta, normaliziran je promet obližnjom magistralnom cestom M6.1.

                                                                                  UPRAVA POLICIJE MUP-a